Followers

Thursday, August 25, 2011

Ramadhan Hampir Ke Penghujungnya.......


Hyeee,,,adik-adik dan kawan-kawan,,apa macam berpuasa tahun ini..?? adakah baik-baik belaka-belaka or sedang-sedang sahaja..?? Hehehehe......ok2...Cik Qi harapkan semua berpuasa di dalam keadaan yang baik ye..

Sedar tak sedar kite semua telah melalui penghujung ramadhan kan adik-adik. Rasa sedih pula rasanya mahu meninggal kan ramdhan itu pergi begitu sahaja kan. Emmmmm.....Cik Qi rasa mahu menaggis pula adik-adik.. :( ok2...ketua kan semangat jangan sedih-sedih di penghujung ramadhan ini ye...heheheee....

Emmm....ramadhan pun dah nak habis,,Cik Qi nak tanya adik-adik tentang juadah berbuka puasa adik-adik yang tidak boleh lupa kan begitu sahaja..hehee... Seperti Cik Qi,,juadah berbuka puasa yang Cik Qi tak boleh lupa kan ialah "Bubur Lambuk & Mertabak" kerana makanan ini kegemaran Cik Qi.

Kalau kita sebut sahaja pasal bubur lambuk...perrggghhhh...!!! memang meleleh air liur la kan kepada yang pengemar bubur lambuk kan..heheee....bubur labuk memang cukup istimewa dan sedap bila di makan pada waktu berbuka puasa..hehee...

"Bubur Lambuk"

Sluuurrrpppp...!! heheee..ooopppssssttt...!! Enak kan bubur lambuk ini, Ok lah adik-adik untuk juadah yang seteruhnya adalah "MURTABAK" hahahaaa......suka lah tuh kan..heheee.....

"Murtabak"

Murtabak ini memang makanan yang paling di kegemari dan menjadi tumpan utama kepada semua orang. Sebabnya, murtabak ini paling sesuai untuk di makana sewaktu berbuka puasa, Cik Qi rasa adik-adik pun mesti gemar makan murtabak ini kan, mana kan tidak kan..Hehehehee... :))

Ok lah...bubur lambuk dan murtabak Cik Qi da sebut..eemmmm...apa lagi ye juadah yang Cik Qi belum sebut lagi....eemmmmm.....????Haah..!! Kuih Lompat Tikam... Kuih ini memang sedap.....dan enak bila di makan. Rasanya sangat manis-manis dan lembut sekali.

"Lompat Tikam"

Memang enak la kuih ini. Warnanya yang berwarna-warni, membuat kan ianya lagi berselera bila di makan. Kuih ini adalah kuih tradisional oleh masyarakat melayu. Ok lah....Cik Qi ucapkan selamat berbuka dan selamat menjamu selera ye...dan teruakan semanggat untuk berpuasa.No comments:

Post a Comment